Fenntartható étel, az élet fenntartása

március 22. péntek 18:30 – Nagyterem

Iránytű az egyén, a közösség és a bolygó egészségéhez.

 
Planteen Magyarország első vegán kantinja. Küldetésünk, hogy őrülten finom ételeket kínáljunk, amelyek egészségesek vendégeink számára és fenntarthatóak bolygónk számára is. 
 
A Planteent a szomszédos REAL School Budapest diákjai (a jövő zöld vezetői) ellátása céljából indítottuk el, hogy finom, egészséges és gyerekbarát ételekkel tápláljuk őket. Hamar rájöttünk, hogy ezt szeretnénk kiterjeszteni és a növényi alapú táplálkozást szélesebb körben népszerűsíteni, szemléletet formálni. A Planteen az a hely, ahol a szépség, az ízek és a fenntarthatóság nap mint nap találkoznak.
 
Közel 3 év alatt vendéglátó egységünk meghatározó szereplővé vált a növényi alapú gasztronómia és a fenntartható vendéglátás terén. 2023-ban elnyertük a METRO Fenntarthatósági Díját vendéglátás kategóriában és egy catering üzletággal bővültünk annak érdekében, hogy az egyre növekvő céges megrendeléseket is ki tudjuk szolgálni. 
 

Az előadás felvétele hamarosan elérhető lesz

Előadó

Zsolnay Gergely

  • Táplálkozástudományi szakértő (SOTE)
  • Kertészmérnök (MATE)
  • Vegán séf

Előregisztráció

A sütik elfogadása nélkül nem működik!