Japán furosiki kendőcsomagolás workshop [betelt]

március 24. vasárnap 15:00 – Kisterem

A japán furosiki kendőcsomagolás nemcsak a környezetet feleslegesen károsító papírhalmokkal számol le, hanem mindennapi használati eszközeink tárolására, szállítására is környezetbarát, mi több esztétikus alternatívát kínál. A floWeRAP csapata által tartott workshop során megismerkedhetünk a japán csomagolástechnika kulturális hátterével és mi magunk is elsajátíthatunk egy-két praktikát, amit aztán gond nélkül alkalmazhatunk saját életükben is.

A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Előadó

Pápai-Vonderviszt Anna

Pápai-Vonderviszt Anna japanológus, közgazdász, furosiki oktató.
Életének egyharmadát Japánban töltötte, a távolkeleti ország a második hazája. Odakinn tanulta a környezetkímélő kendőcsomagolás (furosiki) tradicionális technikáit is, amit később hazánkban is elkezdett népszerűsíteni. Több, a témához kapcsolódó kötete jelent már meg, és furosiki ajándékcsomagolási, táskakészítési workshopokat tart a hazai érdeklődők számára.
A Magyar-Japán Baráti Társaság volt főtitkára, és a szervezet Furosiki tagozatának megalapítója, vezetője. Az európai és a japán kultúrák találkozásából született virágos csomagolástechnika, a floWeRAP megálmodója: https://flowerwrap.hu

Regisztráció

Elfogytak a helyek, a regisztráció lezárva